Tervetuloo! Kay sisaan toki! Kysees' ei oo neuleblogi.



torstai 15. marraskuuta 2012

Paivan peili

Edellisen aiheeni oltua varsin kevyt ja taysin ihmisen ulkokuoreen keskittyva, halusin valittomasti korjata mahdollisesti lukijoiden mielissa syntyneita vaaria olettamuksia persoonallisuuteni pinnallisuudesta ja paatin siksi kiireesti ruveta ruotimaan reportaasimaisesti ajankohtaisia kysymyksia. Koska on varhainen vapaapaivan aamu ja muut perheenjasenet viela umpiunessa, kaytin tilaisuutta hyvakseni herattyani varhain kuopukseni loydettya lankavarastoni ja leviteltya kerat pitkin sangynalusia, siivottuani syntyneen jarkyttavan sotkun, suukoteltuani ja siliteltyani hyvan tovin kissakultaani, koska en tohdi hanta torua, kun on kertakaikkiaan niin ihanan suloinen, (no nyt vihdoin ja viimein paastaan kohta taman lauseen loppuun) poimin mukaani katevan action-kitini, joka sisaltaa: yhden keskeneraisen keltaisen pitsineulehuivin, joka pitaisi jaksaa pikaisesti loppuunsaattaa, yhden tunikan puolivalissa olevan takakappaleen, 6 keraa varikasta lankaa ko. tunikaa varten, 2 paria puikkoja numero 4, muistikirjan, kynan, kannykan ja silmalasit, laskeuduin alakerran rauhaan ja rupesin aikailematta uurastamaan taman journalistisen ilosanoman parissa. Esittelen taten iloksenne  paikallisen ilmaisjakelulehden kiinnostavia uutisotsikoita.

-Etusivun valloittaa ikava uutinen kadonneesta emiraattimiehesta, joka on kadonnut. Poliisi on kuulustellut kahta paikallista miesta tapaukseen liittyen ja saanut heista irti senverran, etta kolmikko oli yhdessa lahtenyt aavikolle tarkoituksenaan viettaa rattoisaa iltaa alkoholin ja lainvastaisten kipulaakkeiden nauttimistarkoituksessa naiden yhteisvaikutuksesta seuraavan huumaavan tilan aikaansaamiseksi. Tassa he onnistuivat yli odotusten ja kaverukset jattivat edelleen kadoksissa olevan miehen tiedottomana dyyneille lahelle Omanin rajaa, mutta eivat tarkalleen pystyneet muistamaan minne. Heita syytetaan miehen kuolemantuottamuksesta, hanen aavikolle hylkaamisestaan, alkoholin nauttimisesta seka ilmoittamatta jattamisesta poliisille. (Loytyisi nyt viela se ruumis.)

- Perhe taistelee kadonneen kilpikonnansa puolesta. Draama syntyi, kun perheen toinen jattilaiskilpikonna Blake varastettiin. Silloin hanen vaimonsa, Amy Winehouse, jattilaiskilpikonna hankin, vetaytyi kuoreensa eika suostunut tulemaan ulos. Poliisi etsii nyt mysteerista pick-up kuljettajaa, joka pakkasi Blaken luvatta autonsa lavalle ja haipyi. Omistajaperhe vetoaa nyt ihmisiin, etta Blake loydettaisiin ja jotta Amy ei vaipuisi liian syvalle depressioon. (Raportoin valittomasti Blaken loydyttya.)

- Poliisi varoittaa kansalaisia noituuudesta. Viime aikoina on tullut esille useita tapauksia, joissa yksityishenkilot ovat tarjonneet apua ihmisille ongelmiensa ratkaisuun mustan magian avulla. Eras nainen kertoo, etta hanen miehensa jatti hanet ja heidan 5 lastaan noituuden seurauksena. Nainen otti eron ja pian hanelle selvisi, etta mies olikin pikavauhtia mennyt naimisiin hanet noituneen noidan kanssa! Poliisi kertoo, etta noituuden harjoittamiseen kaytetaan mm. yrtteja, alkoholia, elainten luita ym. kyseenalaista materiaalia. Noitapalvelut ja mustamagia ovat kiskurihinnoissa, kukoistaa ja varoittaakin ihmisia, etteivat anna turhaan hoynayttaa itseaan. Ko. toimet ovat lisaksi Arabiemiraateissa lainvastaista toimintaa ja niiden harjoittamisesta seuraa ankarat oikeustoimenpiteet. (Noitavainoa?)

-Syyrialainen mies on tuomittu elinkautiseen skottilaisen naisen tappamisesta ja hanen korujensa varastamisesta. Nainen oli hanta huomattavasti vanhempi ja korviaan myoten rakastunut tahan onnenonkijaan, jonka tarkoituksena oli vain saada suhteesta rahallista hyotya. Tapetun naisen aiti kertoi, etta tama olisi halunnut jopa avioitua rakastamansa syyrialaishuijarin kanssa. Kaikesta paatellen tyyppi ei jaksanut odottaa haihin asti. (Gabriel, tule takaisin.)

- Mies joutuu vastaamaan touhuistaan oikeudessa videoituaan kannykallaan naisia 13 kertaa Dubain metrossa. Selitykseksi ei kelvannut se, etta materiaali oli tarkoitettu henkilokohtaiseen kayttoon. (No se tasta olisikin puuttunut.)

-Milloin I-Phone 5 tulee UAE:hen???!!! (Kansakunta odottaa karsimattomana.)

Yleisonosastokirjoituksissa paahuomion saa koulutarkastajien kaavailemat uudistukset koulujen tarjoamaan liikuntaopetukseen liittyen. Jotkut opinahjot eivat tarkastajien mukaan tarjoa tarpeeksi liikuntatunteja lapsille tai niiden ollessa vaihtoehtoisia. Tama huolestuttaa viranomaisia ja he ovat siksi kiristamassa liikuntatuntien jarjestamiseen liittyvaa saannostoa, jotta lapset ja nuoret saisivat edes koulunkaynnin puitteissa tarpeeksi fyysista harjoitusta. Talle ehdotukselle tuntuu kaikki lampenevan. (Bodia, sporttia ja tsemppista!)

Talvivaarasta ei uutisoitu mitaan.

Paatan uutisreportaasini yllattaen tahan. (Kiire laittaa lasagnea.)
Taalla Tarja Koukkupaa, Dubai.

2 kommenttia:

  1. Voi ei kaverusten aavikkoristeily päättyi sameissa merkeissä, ja where is Blake! Pliis raportoithan näitä pikkuotsikoita (paitsi mitä iphoneen tulee, voin vain kuvitella) jatkossakin.

    VastaaPoista
  2. Kiitos Dubain-kirjeenvaihtajalle tästä uutistuokiosta (ja erityisesti onnittelut ensimmäisen kappaleen päätähuimaavan pitkistä lauseista :D), mutta nyt muakin jäi vaivaamaan Blaken ja Amyn kohtalo. :/

    VastaaPoista