Tervetuloo! Kay sisaan toki! Kysees' ei oo neuleblogi.sunnuntai 20. joulukuuta 2015

Tilinteon hetki

En ollut viimeaikoina pitänyt itseäni erityisen paljon esillä ja oletan täten suuren ihailijakuntani epäilevän minun olevan tuskin edes hengissä. Totta puhuen en ollut jokin aika siitä edes varma itsekään. Lupailinhan viimeksi järjestäväni itseni pitkälle sairaslomalle tarkoituksenani päivittää life style -blogiani useammin. Jouduin ennalta suunniteltuun leikkaukseen hieman etuajassa, jossa minulta poistettiin joitakin tarpeettomaksi käyneitä sisäelimiä, joten sairauslomasuunnitelmani toteutuivat yllättäen verrattain menestyksellisesti. Suunnittelin innoissani käyttäväni pitkän lomani muun muassa matkusteluun, reippaisiin aktiviteetteihin, kuten maastopyöräilyyn sekä tietysti jouluvalmisteluihin, muun muassa suursiivoukseen. Epäonnistuin surkeasti, koska kovaäänisesti vaatimani pikainen kotiutus toi tullessaan jälkiseuraamuksia, joiden vuoksi jouduin uudelleen sairaalaan tarkkailtavaksi. Sain kriittistä palautetta takaisin tullessani sairaanhoitajalta, jonka pakotin alun perin päästämään minut kotiin, vaikka pysyin juuri ja juuri pystyssä. Lupasin silloin hypellä hänelle rivakasti kymmenen haarahyppyä, jos vain pääsisin kotiin. Sinnikkyyteni teki hänen syvän vaikutuksen ja hän antoi periksi, kun mitään erityistä estettäkään ei sille löytynyt enkä joutunut edes hyppimään yhtään haarahyppyä. En totuuden nimissä olisi siihen kyllä pystynytkään. Kirjoittaminen eikä mikään muukaan järkevä tekeminen ollut mahdollista lukuisten piuhojen vuoksi, joihin minut oli kytketty. Lääkkeiden ruvettua puremaan kykenin hieman ryhdistäytymään, ja virkkasin tiskirättejä niin, että tippapullot kilisivät.

Kaikkien suunnittelemieni toimien toteuttamiseksi olisin kuitenkin tarvinnut huomattavasti pidemmän sairasloman ja tämän vuoksi kysynkin teiltä herra pääministeri, kuinka sairauslomiin puuttuminen muka voisi edistää kansalaisten hyvinvointia? Käsitykseni mukaan sairausloma on tarkoitettu ensisijaisesti aktiivisuuden ja luovuuden ylläpitämiseen, eikä suinkaan sairaana makaamiseen! Kyseessä on siis laajempi kokonaisuus, joka parhaimmillaan ja oikein käytettynä poikii yhteistä hyvää lähipiirille ja koko yhteiskunnalle muun muassa villasukkien ja mieltäylentävien kirjoituksien muodossa. Maan talouskin saattaisi lähteä kasvuun, oletteko ajatelleet ollenkaan sitä? Taas valui hukkaan upeat mahdollisuudet ilahduttaa lähimmäisiä pelkän passiivisen makaamisen takia! Suurin henkilökohtainen menetykseni oli kuitenkin Finlandia -ehdokkuuden missaaminen tänäkin vuonna.  

Jouluvalmisteluihin jää taas kerran aivan liian vähän aikaa, koska minun pitää mennä huomenna töihin. Tämä on tietysti varsin kiusallista jo pelkästään siitä syystä, että lähes kaikki kollegani ovat jo paistamassa kinkkua. Joudun siis tekemään myös muiden työt, vaikka en ehdikään kajota niihin kovin pian, koska jo muutaman viikon sähköpostien lukeminen vie aikaa arvioni mukaan loppiaiseen asti.

Kissat ovat olleet kiltteinä melkein koko vuoden ja odottavat jo malttamattomana joulukuusta ja sen koristelua. Olen tilannut joulukuusen tarkoituksella viime tipassa, koska viime vuoden kokemuksen perusteella on suuri riski, että kuusen ulkonäkö ehtii kärsiä silminnähden ja kaatua moneen kertaan ennen kuin sitä ollaan varsinaisesti ehditty edes koristella. Olenkin ajatellut sijoittaa sen tänä vuonna parvekkeelle ja sitoa varmuuden vuoksi telaketjulla kaiteeseen.

Joulun vietän siis kotoisasti ja rauhallisesti tyttäreni ja kissojen kanssa. Poikani on ulkomailla etsimässä itsensä lisäksi työ- ja opiskelupaikkaa. Toistaiseksi intensiivisen ahkeroinnin tuloksena on ainakin se, että hän on onnistunut saamaan itsensä Lontoon suosituimman klubin vip-vieraslistalle. Hän viettää ansaitun joululomansa Lontoon yöelämästä ystävällään Sveitsissä pikku Heidin naapurissa.

Uudenvuoden lupauksiini kuuluu ehdottomasti se, etten vietä yhtään päivää sairaalassa. Kulunut vuosi on mennyt sijoiltaan menneitten nivelten remontoimisen sekä purukaluston että muiden huoltotoimien merkeissä. Alkavan vuoden ohjelmaan olen suunnitellut fyysisen kunnon treenaamista huipputasolle, uuden työpaikan etsimistä, mikä lienee helposti hoidettu hallituksen uusien kaavailujen takia, sekä reilu vuosi sitten asunnossani aloittamani maalausprojektin loppuunsaattamista. Myös joulukuusen ulossaanti ennen pääsiäistä kuuluu tulevan vuoden urotekoihini.

Koska täytän myös pyöreitä vuosia heti alkuvuodesta, on tuleva vuosi merkityksellinen näin aikuisuuden kynnyksellä. Innoitukseni lähde on eräs rouva, jonka naapuripöydässä minulla oli ilo osallistua käsitöiden joulumyyjäisiin. Hän ilmoitti iäkseen 90 vuotta, teki ihastuttavia käsitöitä sen lisäksi, että oli mieleltään terävä kuin veitsi ja näytti ainakin 20 vuotta ikäistään nuoremmalta. Olen ajatellut pyrkiä samaan, mikä kohdallani tarkoittaa lievää mielentilan ajoittaista terävöittämistä.


 

3 kommenttia:

  1. Hilpeän keveästi sanasi soljuvat ja voi kuinka kutkuttaa - hymistelen täällä siihen malliin että mies ihmettellee että mikä se niin hauskaa on?!
    Kurjuuksien kurjuus tämän ihmiskehon korjausalttius - Sinulle toivottelen paranemisia ja leppoisaa joulua (toivottavasti virkkuuneula / puikot pysyy käsissä!)

    VastaaPoista
  2. Olipa huonoa tuuria, että sait leikkauksesta jälkiseuraamuksia ja jouduit uudelleen sairaalaan.
    Lämpimät syntymäpäiväonnittelut, vietä iloista merkkipäivää!

    VastaaPoista