Tervetuloo! Kay sisaan toki! Kysees' ei oo neuleblogi.torstai 31. lokakuuta 2013

Häätöuhan alla

Elokuvaurani ollessa luovalla tauolla, olen kâyttänyt aikaani muihin yleishyödyllisiin askareisiin kuten työnhakuun ja kissojen hoitoon. Valitettavasti kummastakaan aktiviteetista ei ole seurannut muuta kuin häätöuhka. Olen kolkuttanut mielestäni kaikkien potentiaalisten työnantajien ovea, joihin minulla olisi mielestäni täysi pätevyys. Koska kuitenkin olen edelleen ilman työpaikkaa, olen laskenut omia vaatimuksia syrjäytymiseni välttämiseksi ja hakenut myös paikkoihin, joiden palkkaus verrattuna koulutukseeni ei täytä minkään valtakunnan työehtosopimuksia. Tämankään toimenpiteen aihettamatta toivottua tulosta olen todennut olevani väärinkoulutettu henkilö. Töihin pääsevät täälläpäin vain ja ainoastaan sellaiset kaukaaviisaat korkeintaan 35-vuotiaat henkilöt, jotka ovat hyvän sään aikana älynneet hankkia itselleen joko MBA-, BBA-,tai jonkun muun business administration- aiheisen tutkinnon. Edes sillä, että olen nykyään kokenut Bollywood-tähti ja näytän korkeintaan 35-vuotiaalta, ei tunnu olevan työnhakutilanteessa ollenkaan lisäarvoa. Olenkin siksi vakavasti harkitsemassa työnhaun siirtämistä kotimaan kamaralle, jossa sentään arvostetaan vielä ihmisläheisiä ammattitutkintoja.

Pelkään tosin nykyisen asuinpaikkani vaikuttavan uskottavuuteeni kotimaan sosiaalikentällä. On vaarana, että minun ajatellaan olevan pahasti irtaantunut pohjoismaisesta arjesta viettäessäni luksuselämää Dubaissa. Tämä ei tietenkään pidä paikkaansa kaikilta osin. On toki myönnettävä, että lökäpöksyörvellys saattaisi aiheuttaa äkkiarvaamatta shokkireaktion, mutta en kuitenkaan lentele sellaisissa sfääreissä, etta luulisin romaanikerjäläisen olevan jonkunsortin taideperformanssi.

Toinen vakava asia, joka ajaa minut ilmeisesti pian pois kodistani on ihailtavan aktiivinen  naapurinrouva , joka on ilmeisesti saanut tarpeekseen siitä, että hänen seinän takana asuu humaani ja täysin harmiton hyväntekijä, joka siksi hyysâä edelleen kissapentuetta, jonka emokissa alkukesästä synnytti varastoon pesukoneen taakse. Kissapesue, jonka vahvuus alunperin oli 5, on kutistunut kolmeen. Yksi pentu jäi ilmeisesti auton alle jo ennen lomia, koska toinen naapuri, jonka kanssa olen vielä toistaiseksi puheväleissä minulle  kertoi. Jäljellä ovat enää Selim, Selma ja Maija, veli ja  kaksi siskoa. Rämäpäisimmän pennun adoptoin itselleni Suomesta palattuamme. Hänet olen nimennyt Adolfiksi, koska se muistuttaa ulkonäkönsä puolesta erästä 40-luvun alun historillista merkkihenkilöä viiksineen. Olen järjestänyt Aatun sisarille saniteettitilat, jokapäiväisen lounasbuffetin seka kastroinnin täysimittaisen kissafarmin syntymisen estämiseksi. Suupaltti naapurinrouva soittelee harva se päivä isännöitsijälle ja valittaa kuinka minun kissani levittelevät hänen pyykkejään pitkin pihaa. Tuulenpuuskakin menee kissojen tiliin. Rouva muistaa myös valittaa siitä, että hänen palvelijansa joutuu joskus jopa keräilemään kissankikkareita puutarhastaan. Voi harmi. Lisäksi kulkukissojen maleksiminen uima-altaalla antaa hänen mukaansa taloyhtiöstä epämääräisen kuvan. Rouvan yksipuolisen kommentoinnin perusteella isännöitsijä nyt ystävällisesti uhkaa, ettei vuokrasopimustamme uusita, mikäli kissa-asiaa ei hoideta kuntoon. Sopimusta minulla ei ole pieneintakään halua uusia, mutta ennenaikaisen häädön kanssa saattaisi tulla joitakin erimielisyyksiä.

Asiahan on tietysti täysin älytön. Vaikka ymmärrankin, etta Rouva ei nyt kertakaikkiaan satu tykkäämään kovasti kissoista enkä siihen häntä ole koskaan pakottanutkaan, täytyy kuitenkin muistaa, etta kyseessä eivät ole minun kissani. Ne ovat tarkalleenottaen yhteistä omaisuutta. En sitäpaitsi ole ainoa joka niitä ruokkii, koska Selim on suorastaan lihava. Jossain muuallakin se käy syömassä. Toiseksi: niistä ei oikeasti ole mitään haittaa kenellekään. Nehän pitävät tämänkin taloyhtiön rotta- ja torakkakannan kurissa ja nuhteessa. Joskus ne tosin naukuvat keittiön ovella. Rouvan uhmaikäinen taapero sekä 8 kk ikäinen sisäänrakennetuilla kovaäänisillä varustettu piltti pitävät paljon enemmän meteliä, josta en kuitenkaan ole valittanut isännöitsijälle. Vielä. Kolmanneksi: mikäli tämän valtakunnan upporikkaat vallanpitäjät eivät investoi dirhamiakaan kulkukissoista huolehtiviin järjestöihin, vaan ne toimivat täysin hyväntekeväisyyden varassa, eivätkä täten kykene mitenkään pitämään maan kulkukissakantaa kurissa vaikka hampaat irvessa yrittävät, on minua siitä turha tulla syyttämään! Mikäli olisikin yksi kissatalo, mikä ei olisi ääriäan myöten täynnä, olisin ne sinne jo ajat sitten sijoittanut.

Häätöilmoitusta odotellen katselen iltaisin tyytyväisenä ikkunasta kun pienistä, avuttomista nyyteistä on kasvanut terveitä, vahvoja kissoja, jotka pelmuavat iloisesti uima-altaan reunalla onnellisena siitä, että niistä joku huolehtii.

3 kommenttia:

 1. Yksi kaikkien ... ja kaikki kissojen puolesta!
  Onnea taistoon;)kaikki keinot käyttöön.
  Tarja T

  VastaaPoista
 2. Ongelma kissavainoista naapurien taholta on tuttu. Täällä Suomessakin on sama asia: naapureita joka puolella tuttavallamme, jolla on kaksi kissaa, joista toinen, musta ja aktiivinen nuori urho, karkaa vilahtaen ovesta, jos sen avaa. Toinen keltapunavalkoinen, jo vanha ja dementoitunut, pysyttelee sisällä. Mutta tuo nuori urho viipyy parhaimmillaan kuukauden jossain muualla. Kun hän palaa, on hän entistä lihaksikkaampi ja hyvinvoipa muutenkin. Epäillään, että hänellä on toinen koti jossain kauempana. Mutta juuri silloin kun uskotaan hänen muuttaneen lopullisesti pois, hän ilmestyy koputtelemaan tassullaan keittiön ikkunalaudalle. Toinen, tuo dementoitunut, on nuorempana saanut naapurien vihat niskaansa, siitä valitettiin alinomaa. Milloin hän kakkasi naapurin pihaan, milloin kulki kukkapenkin läpi.

  Meidänkin kesätalon pihassa vaeltelee usein eri värisiä kissoja. Ne eivät meitä häiritse. We love them! Piristävät pihaa. Yksi musta hännätön katosi kokonaan pihakuvioista. Surimme sitä. Sillä oli suuret kirkkaat silmät. Minnekähän se joutui, ihmettelemme vieläkin. Meillä on sitä ikävä.
  Tsemppiä sinulle! t. Liisu

  VastaaPoista
 3. En ymmärrä ihmisiä, jotka vihaavat kissoja tai jopa kiduttavat niitä. Kissoja on tosin tutkittu tieteellisesti hyvin vähän. Kissat ovat väärinymmärrettyjä. http://yle.fi/uutiset/kissa_puhuu_kielta_jota_harva_osaa/6866255

  VastaaPoista