Tervetuloo! Kay sisaan toki! Kysees' ei oo neuleblogi.



tiistai 31. tammikuuta 2012

Elaman suola

Kauneushan tunnetusti on katoavaista. Nykyaan harva nainen on enaa kaunis. Han on seksikas.  Se tarkoittaa yleensa ainakin sita, etta dekoltee ulottuu vahintaan napaan asti. Sivuhalkiot puolestaan nousevat jo olkapaille! Lapinakyvaa koltturiepua pitaa aisoissa vain ohut vyo. Alusvaatteita sellaisen alle ei tietenkaan kuulu laittaa. Pieni tuulenpuuska saattaa koitua kohtalokkaaksi, mutta ilmeisesti se juuri on tarkoituskin. Miesparkakaan ei enaa saa olla reilusti komea.  Jopa autot ovat muuttuneet seksikkaiksi. Mitaan ei yksinkertaisesti voi enaa tehda ilman etta siihen jotenkin sotketaan mukaan seksi. Ruokamainoksissakin vihjaillaan tuotteen nautinnollisuutta orgasmin saantiin. Tuntuu silta, etta kaikessa toimissaan ihmisen taytyisi pyrkia ensisijaisesti seksikkyyteen.  Niinkuin muuta tarkeampaa ei olisi.
Seksikas-maaritelmaa kaytetaan aika huolettomasti ja se ottaa minua valilla aivoon. Muistan muutama vuosi sitten vierailleeni tyttareni kanssa taman kaverin luona. Kun tytot tulivat uima-altaalta, taman aiti sanoi , etta ”no, tytot, pankaahan paallenne nyt jotain seksikasta!”  Silla han ilmeisesti tarkoitti, etta vaihtakaa siistit, kuivat vaatteet paallenne. Silloin noin 10-vuotias tyttareni ei ollut tottunut siihen etta hanen pitaisi nayttaa seksikkaalta ja oli pitkaan jarkyttynyt sydanjuuriaan myoten rouvan sanavalinnasta. Eraan kerran olin menossa leikkauttamaan pitkaa tukkaani ja tormasin matkalla naapurin rouvaan. Kerroin aikeestani, johon han etta,” ala vaan leikkaa tukkaasi! Se on niin seksikas!”  En ole puritaani, mutta olin niin hamillani, etta tukka jai leikkaamatta.
Myonnan kernaasti olevani myohaisherannainen tassa asiassa. Muistelen jo varhaisteinina huomanneeni taman asian tiimoilta olevani suorastaan jalkeenjaanyt. Olin kavereideni kanssa kesaisena iltana kaupungilla, jonne nuoria kokoontui. Tuolloin saatoin olla ehka  12-vuotias. Muut jo vahan meikkasivat , osasivat kujerrella, kikattaa ja muutenkin esiintya tilanteen edellyttamalla tavalla. Heilla oli farkkutakin kauluksissaan rintanappeja, joissa oli bandien kuvia. Minulla oli poikien osastolta ostetussa harmaassa pusakassani kiinni rintanappeja joissa mainostettiin Sauvon kansainvalista nuortenleiria. Paassani oli tiukasti Aku Ankka lippis. Kaverit supattivat paheksuen, etta ”heita nyt helkkari soikoon edes tuo hattu paastasi!”
Hiljattain nain tv-ohjelman, jossa esiteltiin vahan erikoisia pariskuntia.  Eraalla parilla oli ollut ennen ongelmana liian vahainen sukupuolielama ja he olivat olleet lahella valirikkoa. Ongelma oli nyt ratkaistu: asia oli kaannetty taysin paalaelleen. Pari soitteli kuumana paivan kuluessa toisilleen ja tekivat jarjestelyja iltaa varten. Jokaiseksi illaksi oli sovittu uusi skenaario. Kanta-asiakkuus oli hankittu alan erikoisliikkeeseen, josta haettiin usein teemaan sopivia valineita. He myos kertoivat avoimesti ystavilleen tasta harrastuksestaan. Tama pari siis todella ”harrasti” seksia sanan varsinaisessa merkityksessa.  En hetkeakaan epaile sen olevan rakentava yhteinen harrastus parille, jos molemmat sita haluavat ja jos ei ole muutakaan tekemista. Esimerkiksi lapsia hairitsemassa tai vessaremontti odottamassa. Siina vauhdissa jaisi kylla villasukatkin kutomatta.
Luin jokin aika sitten 60-luvulla kirjoitetun avioliitto-oppaan, jonka nimi on ” Rakkauden ilot”. En muista kirjoittajaa, mutta se oli amerikkalaista alkuperaa. Nauroin valilla vedet silmissa, mutta loysin sielta fiksujakin neuvoja! Eras mieleenpainuvimmista parisuhdeohjeista oli tama:  ”Jos epailet miehesi pettavan sinua, kayttaydy, kuin et huomaisi mitaan. Ennenpitkaan miehesi palaa luoksesi ja kaikki on taas hyvin.” Lol. Sukupuolielamasta siina puhuttiin tietysti 60-luvun tyyliin sopivan haveliaasti mutta samalla otettiin edistyksellisesti huomioon, ettei sen ainoa tarkoitus ole vain suvun jatkaminen.  Ja sitten tuli se suuri viisaus: ”Seksuaalisen elaman tarkoitus on vapauttaa energiaa ei-seksuaalisiin toimiin”. Tasta voisi tietysti uskaliaasti vetaa joitain johtopaatoksia. Jotkut saavat elamassaan paljon aikaan, toiset eivat saa. Ymmarrettavaa on, etta aikaansaamattomuudelle loytyy tietysti usein muitakin selityksia.
Olen tanaan jo arsyyntynyt muistakin asioista. Yksi klassinen jurnutuksen aihe on saa. Odotan kauhulla, mita seuraa siita, kun taalla kaakonkulmassa pitaisi ennustusten mukaan iltapaivalla ruveta satamaan lunta. Aamuinen vesisade sai jo bussiliikenteen jumiin.  Ainakin uimarit ovat kadonneet. Viime viikolla heita viela paivittain. Lasten kautta kuulin, kun joku heidan tuttavansa Dubaista ilmoitti trendikkaasti etta ”saa on tanaan seksikas!”. Oletan, etta siella paistaa aurinko.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti